Installation af en ny bruser i badeværelset kan være en fantastisk måde at opgradere dit badeværelse på. Det kan også være en overkommelig DIY-projekt, hvis du har lidt erfaring med VVS-arbejde. Her er en kort guide til, hvordan du kan installere en ny bruser på dit badeværelse. Før du går i gang, skal du til gengæld have nogle værktøjer klar, for at kunne tilslutte bruseren korrekt: Vådrums silicone, skruetrækker, svensknøgle, brusestangssæt og dit nye brusearmatur.

  1. Fjern den gamle bruser: Fjern den gamle bruser ved at afmontere alle skruer og beslag, der holder den på plads. Vær til gengæld opmærksom og forsigtig, da der er risiko for at der kan komme en god mængde vand ud.
  2. Brug vådrumssilicone: Før du begynder at installere den nye bruser, så er det essentielt at du sørger for, at der er tæt mellem fliser og rør ind til batteriet. Er dette ikke gjort korrekt, så kan du risikere en vandskade, så det er vigtigt at isolere det korrekt.
  3. Monter blandingsbatteriet: Monter den nye bruser ved at placere blandingsbatteriet i det område, hvor den gamle bruser var. Husk at indsætte pakningerne, før du installerer blandingsbatteriet. Fastgør den på væggen med beslag og skruer, og sørg for, at den er vandret og i den ønskede højde.
  4. Tilslut nu brusehoved- og slange: Til slut skal du montere brusehoved- og slange, som skal skrues på plads. Her skal du igen huske at tilføje de medfølgende pakninger mellem slange og blandingsbatteri, således du undgår yderligere lækager..
Blandingsbatteri

Installation af en ny bruser kan virke som en udfordrende opgave, men med lidt tålmodighed og de rigtige værktøjer kan det være et overkommeligt DIY-projekt. Hvis du ikke føler dig tryg ved at udføre installationen selv, kan du altid kontakte en uddannet VVS-tekniker for at få hjælp. Skal der ske ændringer på vandtilførslen, så skal du af sikkerheds- og lovmæssige årsager have en VVS’er til at udføre opgaven for dig.

En opgradering af din bruser kan gøre brusebadet til en væsentligt mere behagelig oplevelse. Har man hænderne skruet ordentligt på, så er det en relativt nem og hurtig investering, som hurtigt vil vise sig at være besværet værd.

Similar Posts