Badeværelset er en af de store syndere, når det kommer til den almindelige forbrugers forbrug af vand. Heldigvis er der mange muligheder for ikke kun at spare penge, men også at spare på vores vigtigste ressource: Vand. Der er i de senere år blevet lukket flere vandboringer og vi bruger på nuværende tidspunkt mere vand, end hvad naturen tilbyder os.

Invester i dit badeværelse

En af de store syndere på badeværelset er selve toilettet. Hos den gennemsnitlige forbruger, så går gennemsnitligt 29% af ens daglige forbrug til toiletskyl. Det betyder altså, at hvis du har et ældre toilet, som kun har én knap til at skylle ud, så kan du få en stor besparelse på din vandregning. For at sætte det i perspektiv, så kan et ældre toilet bruge helt op til 12 liter vand på kun ét enkelt skyl! Det kan du med de nyeste toiletter altså reducere helt ned til 2 liter med et lille skyl. Hertil kan du desuden også hele tiden have i mente, om der er behov for et stort eller lille skyl, da et stort skyl typisk bruger dobbelt så meget vand, som et lille.

Vær opmærksom på en konstant dryppende hane, bruser eller toilet. Er du uopmærksom eller vælger at ignorere problemet, så kan det koste flere tusinder af kroner på årlig basis.

Udover selve toilettet, så kan du også spare en god sjat penge på at udskifte din bruser, eller generelt ændre dine vaner når du går i bad, bl.a. ved at tage kortere bade. Men at få installeret en vandbesparende bruser, kan du minimere dit forbrug betragteligt. En ældre bruser kan have et forbrug på helt op til 20 liter vand i minuttet, hvor en nyere, vandbesparende bruser kan komme helt ned til 6 liter vand i minuttet, uden at gå på kompromis med badoplevelsen. Udover bruseren kan du med fordel også investere i en vandbegrænser i vandhanen, som giver en yderligere besparelse.

Alt i alt, så kan du med ovenstående tips kan du ikke kun spare tusinder af kroner om året, men du kan også gøre noget godt for klimaet og spare flere tusinder af liter vand per år, alene på dit eget forbrug. Det er altså stof til eftertanke. Man behøver ikke at investere særligt meget, hverken tid eller penge, på at få købt og selv installere ovennævnte udstyr. Vær dog opmærksom på lovgivning, hvis du vælger selv at skifte toilet, bruser eller vandhane, da det i visse tilfælde er et krav, at visse opgaver skal udføres af en uddannet VVS’er.


Similar Posts